Sexul la vârsta a treia

Sexul la vârsta a treia www.flystudio.ro
Nu ne putem imagina, gândindu-ne la bătrâneţea noastră, că vom fi altcumva decât nişte bătrânei cuminţi, cu nepoţii de mână. Şi totuşi, vedetele internaționale, ca Tina Turner sau Cher ne dau peste nas cu amanţii lor tineri. La fel şi Rod Steward sau Mick Jagger, cu top-modelele lor adolescentine. Sau poate chiar vecinii pensionari, ai căror pat scârţâie mai des decât al nostru. Ne place sau nu, toţi îmbătrânim. Asta nu înseamnă că nu mai avem pofte sau că poftele noastre sunt anormale.
Ce se întâmplă după 60 de ani?
La bărbaţi apare deseori impotența şi pierderea erecţiei imediat după orgasm, în special în cazul celor care suferă de diabet, boli de inimă sau tensiune arterială ridicată. Ei pot avea nevoie de un preludiu prelung şi de stimulente naturiste. Indicate ar fi şi jocurile erotice sau filmele pentru adulţi.

Deşi s-ar crede că femeile n-au nicio problemă, lucrurile stau exact invers. Femeile în vârstă nu se mai simt atrăgătoare şi capătă inhibiţii. În plus, vaginul e mai puţin lubrifiat din cauza menopauzei şi a schimbărilor hormonale şi pot apărea dureri în timpul actului sexual, care se pot rezolva însă cu lubrifiant. De asemenea, boli specifice bătrâneții pot transforma actul sexual într-o tortură. Artrită poate duce la dificultatea de a te mişca, la rigiditate în timpul actului sexual, la blocaje. O altă problemă delicată şi neplăcută e incontinența urinară, care-ţi poate goni partenerul de sex. Vestea bună e că, pentru aceste boli, există tratamente.
Ce e de făcut pentru a ne păstra viaţa sexuală activă?
Trebuie, în primul rând, să înţelegem schimbările fizice şi psihice prin care trecem după o anumită vârstă. Vârsta poate fi în avantajul nostru pentru că avem mai multă experienţă şi pentru că ne cunoaştem mai bine trupul. În plus, nu mai trebuie să ne ferim de o eventuală sarcina nedorită şi, atâta timp cât avem un partener stabil, putem face sex neprotejaţi, fără niciun fel de consecinţe.
În al doilea rând, trebuie să avem răbdare cu parterul/partenera noastră şi să-i cerem acelaşi lucru. Comunicarea e foarte importantă, indiferent de vârstă, într-o relaţie, chiar şi pe plan sexual.
În al treilea rând, e timpul să ne exersăm imaginaţia, să inventăm, să ne reinventăm, să ne acordăm mai multă atenţie, să urmărim noutăţile în materie de jucării sexuale, de medicamentaţie, care ar putea să ne ajute. Lubrifianţii pe bază de apă sunt cei mai indicaţi pentru că nu provoacă iritaţii, ce pot duce la infecţii. Relaţiile sexuale regulate ajută la păstrarea elasticităţii şi lubrifierii. De asemenea, tratamentele hormonale sunt de succes în multe cazuri.
E recomandat să ne măsurăm nivelul de testosteron, hormonul care reglează apetitul sexual atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, atunci când nu mai avem dorinţe sexuale. Şi nu uitaţi că pofta vine mâncând! Aşadar, înainte să vă autodeclaraţi asexuali, impotenţi sau frigide, încercaţi, fără grabă, să vă apropiaţi de partener/parteneră, să vă jucaţi, să experimentaţi.

Comments

Popular posts from this blog

Top 10 melodii pentru sex

Pregătiri pentru Canada. QUEBEC EXPO 2015 va avea loc în perioada 6-9 august

Behind the scene. Cum arată mulajul făcut după sânii starletei Kendra Lust